Stora Hotellet


Nikon D70 + Tamron AF 28-75/2.8
s1/1000, f/2.8 & ISO 200


För mig var Heestrand första gången på västkusten. Jag älskar västkusten. Havet, lukten, alla städer, alla affärer, alla båtar. Det här är i Fjällbacka, där en del Ronja Rövardotter filmen spelats in på berget. Annars ligger staden näst intill havet och är väldigt mysig. Husen lutar lite åt alla håll så det var knepigt att fota utan att få husen att se sneda ut, vet inte hur bra det lyckades..

@ home.

Nu mina vänner har jag tagit mig hem. Klockan 06.45 eller något sånt kom tåget fram till Umeå, jag har hunnit duscha, käka frulle, kolla fejjan och nu sitter jag här och tänkte berätta aaaaaaaaaaaaaaallt om resan. Fast näe. Tänkte att jag skulle ta det i omgångar och jag har faktiskt inte fotat SÅ mycket, mest bara spontanbilder och det är inte så himla kul för er att kolla på.

Trots att jag är hemma kommer jag vara lite off, det är nämligen UFF, Umeås Fotbolls Festival i helgen. Och vi tänkte satsa på att vinna.


Evelina IIIIII.


Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/500, f/2.8 & ISO 400.

Change of plans everybody, klockan 8 imorgon bitti går bilen till södern. Så med dessa sista 2 bilder av Evelina säger jag hejdå och hoppas att jag har en massa fina kommentarer när jag kommer tillbaka:)!!

Följ min blogg med bloglovin

Evelina IIIII.


Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/750, f/2.8 & ISO 400.


En dag kvar, one day left, un día dejado, så sitter jag i en bil ner till Falun. Idag ska jag inhandla det sista och sressa med packningen, som man alltid gör. Har jag glömt något? Var är pengarna? Tog jag med tillräckligt med underkläder? osvosv, ni vet hur det är!

Bloggen kommer iallafall stå still från och med imorgon till den 28e, det finns inget internet där nere och jag vill njuta av varenda solsekund och regndroppe. Den 2a far jag till Finland och där ska jag fota ett bröllop men då jag har tillgång till dator iallafall.

Nu blev det här himla långt, orkar ni inte läsa klandrar jag er inte;).

Evelina IIII.


Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/750, f/2.8 & ISO 400.

Världsmästare 2010



Bilder från http://sportbladet.se


VILKEN MATCH! Dramat började redan innan  matchen ens startat. Jimmy Jump försökte sätta en röd (förmodligen spansk) mössa på pokalen men slogs tyvärr ner. Han är för skön den grabben alltså.
1a halvlek bestod ändast av avblåsningar och resulterade i 5 gula kort, grymt tråkig halvlek. I 2a delades det ut 4 gula, 3 till holland och 1 till Spanien, i förlängningen 5 gula och 1 rött. Men Iniesta fick tillslut sitt mål efter alla kapningar han utsattes för, hela Spanien fick sitt mål och Spanien skrev historia. De har aldrig någonsin vunnit eller ens kommit till final i VM. Nu är de både Europamästare och Världsmästare.

ESPAÑA!!!

Evelina III.



Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/750, f/2.8 & ISO 400.

Idag har det varit underbart väder! Har varit och badat med Tove & Maja från halv 12 till 4 ungefär. Tove for hem vi 3 någongång och jag och Maja slumrade till i solen en timme, sen tog molnen över och det blev middagsdags så då for vi hem.

Ikväll är det VM-FINAL! Shit, en månad av VM har passerat och Spanien är i final. Jag vill att alla håller en tumme (inte 2 det ger otur) för att Spanien tar sitt första VM-guld. Vem som än vinner skriver historia, eftersom varken Spanien eller Holland vunnit.

Evelina II.


Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/250, f/2.8 & ISO 400.

Med dessa bilder hade jag jättesvårt att bestämma mig om dom var finare i färg än i svartvit. Det gick inte, svartvit är fint på ett helt annat sätt än färg och tvärt om.

Vad tycker ni var finast:)?


Evelina I.



Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/250, f/2.8 & ISO 400.

Min lillasyster, kunde inte dra en seriös pose inför kameran utan skrattade hela tiden. Även om jag var sur för tillfället så är jag inte det i efterhand. De spontana och oansträngda bilderna blir ändå alltid de bästa, tillslut försökte jag bara få henne att skratta.

18 maj 2010.



Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/160, f/2.8 & ISO 400.

Följ min blogg med bloglovin

4 mil på Bettan.


Nikon D70 + Tamron AF 28-75/2.8
s1/60, f/2.8 & ISO 200

Sen jag vaknat klockan 8 har jag har hunnit cykla till Maxi (2 mil), shoppa i 3 timmar och cyklat hem(2 mil). Under tiden hann Evelina vakna och äta frukost.

SPANIEN!

SPANIEN TILL FINAL!!!!
De slog Tyskland än en gång. De har skrivit historia. Nu fattas bara deras första VM-titel. Någonsin.

Lite pinsamt idag var att Sandra trodde att Barcelona var ett eget land och hon trodde att de hade åkt ut ur VM. Med bortförklaringen: Det låter som ett eget land.. Vart har jag hört det förut? Jusste, när Rebecca trodde detsamma om Moskva.


Frukost 2 hus härifrån.


Nikon D70 + Tamron AF 28-75/2.8
s1/60, f/2.8 & ISO 200


Lekte med kameran och photoshop för någon timme sedan och glömde helt bort tiden. Jag skulle varit hos Sandra, 2 hus bort, för en halvtimme sen och käka frulle. Okej eller inte okej? Slår vad om att tjuvsovaren ändå ligger och sover.

När är det man börjar räkna ner till saker? När det är 100 dagar kvar, 365? Nu är det iallafall 7 dagar, en vecka, tills det bär av till Heestrand. Taggat? Ja. Men innan dess så har vi gäster och viktigast av allt, Spaniens semi ikväll och VM-final på söndag. Arriba España!

Morgonstund har guld i munn.


Nikon D70 + Tamron AF 28-75/2.8
s1/50, f/2.8 & ISO 200


- ett, två, tre...... trettiosju, trettioåtta, trettionio, trettio... tio, trettio elva.

- Varför kan du inte se ut som en hårdrockare med bara ett öga? *suck*

Miina.


Nikon D2h + AF-S Nikkor 17-55/2.8
s1/90, f/2.8 & ISO 200.

Morgonpromenader är underskattade. Att kliva upp klockan 9 och ge sig ut i spåret med underbaringen (ironi) ovanför. Det är bara det där med att kliva upp 9 som är något av ett problem men när man väl tar sig upp så är det grymt härligt.

Anyway har jag 1000 grejer att göra innan jag åker till Heestrand med Tove och Maja. Bland dom grejerna är "städa mitt rum" inkluderat. Jag hatar att städa mitt rum, finns inget värre. Men jag måste väl börja någonstans.


Om mig.


Namn: Ellen Suurholma
Född: 18:e Maj 1994
Hemstad: Är född och uppvuxen till 4års ålder i Vasa, Finland. Nu bor jag i Holmsund, lite för litet men jag trivs ganska bra ändå. Längtar hem till Finland emellanåt. 
Bor: Med familjen, mamma, pappa, 2 bröder, syster och våra 2 samojeder.
"Utbildning": Gick ut grundskolan 2010 och börjar ett nytt kapitel på Naturvetenskapsprogrammet.
Gillar: Att fika, skratt, folk som är ärliga, överaskningar, fotboll, FC Barcelona, sommar med stekande sol, impulsgrejer, musik, är ett stort fan av matlagning, bakning och BOJAN!
Ogillar: När folk inte talar sanning, när någon "klickar" med sina naglar, kaffe, att förlora, dåliga reklamer på TV. Tex mediamarkets reklam.
Vad jag har för mig när jag inte fotar: 1. Umgås med mina vänner. 2. Ser eller spelar fotboll. Ända serien jag följer som en zoombie är La Liga. 3. Läser. Faktiskt riktigt avslappnande. Sen måste jag säga pluggar, tråkigt men sant, även om jag inte är så bra på det.



Three Ways - Photography is a way of feeling,
of
touching, of loving












RSS 2.0